Пълнен Дядо Коледа - малко празнично настроение в аванс

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнен Дядо Коледа - малко празнично настроение в аванс
Пълнен Дядо Коледа - малко празнично настроение в аванс
admin
Добавена от: admin
5345
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 килограм брашно

200 мл прясно мляко

100 мл зехтин

200 мл вода

4 с.л. захар

1 ч.л. сол 

1 опаковка прясна мая

200 гр. пилешко месо 

200 гр. сирене 

100 мл доматен сок (или консервирани домати)

риган по желание

Всички тези дни сме в предпразнична атмосфера, затова ви препоръчваме вкусен пай, с който ще изненадате семейството и най-вече - децата. Направете пълнен Дядо Коледа от тесто. Ето и как:
В топлата вода разтворете маята (с малко захар и брашно) и я оставете няколко минути да шупне. В пресятото брашно добавете останалата захар, сол и млякото, след което прибавете и шупналата мая. Всичко омесете добре, докато получите гладка топка тесто. Продължете работата с тестото без да е необходимо да чакате да втаса. Разделете тестото на три части. Разточете леко две от топките, така че да се получат еднакви овални кори. Върху първата разпределете плънката (смес от парчетата печено пиле, натрошеното сирене и доматите), отгоре покрийте с другата кора и добре прищипете краищата и ги обърнете навътре, за да затворите стегнато плънката. От третата част оформете детайлите на лицето - мустаците, очите, носа, шапката и устата на Дядо Коледа. Може да ги прикрепите с малко разбит белтък. Дядо Коледа е готов за печене - пъхнете пая в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до зачервяване.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft