1 средно голяма глава карфиол
300 гр. телешка кайма
1 глава кромид лук
1 яйце
150 гр. майонеза
пресен магданоз и копър
смлян черен пипер
сол
кашкавал
Почистете карфиола и го измийте много добре. Сложете го в по-дълбока тенджера и залейте с вода. Оставете да заври и щом кипне, добавете шепичка сол. Намалете котлона и оставете карфиола да поври на тих огън 10-тина минути. Щом поомекне, извадете от тенджерата и оставете да се отцеди добре в гевгир.
През това време овкусете каймата - добавете яйцето, ситно нарязаните магданоз и копър, черен пипер и сол на вкус. Омесете каймата много добре. Изстиналия карфиол поставете върху дъска. С остър нож леко разтваряйте розичките и пълнете разстоянието между тях с каймата (внимавайте да не нарушите целостта на зелката). Натъпчете добре карфиола с цялото количество кайма, след което го сложете в намазана с олио тавичка. Намажете цялата повърхност обилно с майонезата и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието в предварително загрята на 200-220 градуса фурна до готовност на месото (40-45 минути) и докато получи златиста коричка. Извадете го от фурната, изчакайте малко да поизстине и внимателно го нарежете на порции.