9 големи глави лук
300 гр. кайма
50 гр. ориз
50 гр. олио
50 гр. разтопено масло
кориандър и копър (по желание)
сол и черен пипер
100 мл кисело мляко
Главите лук се белят и се отрязват около два сантиметра от върха им, който се запазва и по-късно се използват като капачета. С малък нож за зеленчуци се отстраняват централните слоеве на лука. Половината от отстранената част се нарязва и смесва с каймата, за да стане сместа по-сочна. След това сместа се слага в загрятото олио и се пържи около 15 минути на ниска или средна температура.
Оризът се вари в подсолена вода около десет минути. Така свареният ориз, канелата, подправките, солта и черният пипер се добавят към сместа от месо и всичко се вари още пет минути, а след това се оставя да се охлади.
Главите лук се пълнят със сместа и се поставят в тава, като трябва да се внимава да бъдат добре притиснати, така че лукът да запази формата си. Лукът се похлупва с отделените капачета.
В тавата се добавя вода до половината от височината на лука, след това се покрива и се пече около 30 минути или докато лукът омекне.
Накрая специалитетът се сервира с кисело мляко (или сос по желание).