Пълнен лук

вход през zajenata.bg
Пълнен лук
admin
Добавена от: admin
14744
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 едри глави лук
2 с. л. масло
250 г кайма
½ ч. л. смлян кимион
1 ч. л. горчица
1 филия хляб
1 с. л. кисело мляко
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
½ ч. л. мащерка
½ ч. ч. сухо бяло вино
1 ч. ч. телешки или пилешки бульон
 сол и пипер на вкус

Обеленият лук се пуска в подсолена вряща вода за 8 мин. Изважда се, средата му се избутва, като се запазват външните 3 слоя. Подсушава се. Вътрешността на едната глава се нарязва на ситно. Останалата вътрешност на лука може да се използва за супа или салата.
Каймата се омесва с кимиона, горчицата, натрошената среда на хляба, млякото, магданоза, мащерката и средата от лука.
Издълбаните глави лук се напълват със сместа и се слагат в тавичка. Заливат се с бульона и виното и се пекат 45 мин. в загрята на 180° С фурна. Поднасят се с останалия от печенето сос, който може допълнително да се редуцира, за да се сгъсти.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft