Пълнен патладжан с кашкавал и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Пълнен патладжан с кашкавал и домати
Пълнен патладжан с кашкавал и домати
admin
Добавена от: admin
10705
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 големи патладжана
6 зрели домата
200 гр. сирене Гауда (кашкавал)
1 глава лук
3 скилидки чесън
пресен босилек
6 супени лъжици олио
сол и черен пипер
 


Загрейте вода и потопете доматите във врялата вода за една минута. Извадете ги, обелете, нарежете ги на половина и извадете семената. Ситно нарежете чесъна и лука. Измийте босилека и го наситнете. Оставете няколко цели листенца за декориране.
В тиган загрейте 4 супени лъжици олио и в него запържете чесъна и лука. Когато станат златисти на цвят, добавете нарязаните ситно домати, нарязания босилек, сол, черен пипер и пържете 15 минути на средно силен огън.
Измийте патладжаните (обелете ги, ако искате) и изрежете горната и долната част, така че да заприличат на буренце. С остър нож направете разрези в патладжана на три-четири места (както когато белите портокал) и извадете част от месото. Посолете патладжаните и ги обърнете върху гевгир да се отцедят от горчилката.
Нарежете Гаудата/кашкавала на пръчици. Предварително направените разрези в патладжана напълнете с доматения сос и върху него наредете пръчици Гауда. В огнеупорен съд поставете останалата част от доматения сос и върху него разпределете патладжаните и покрийте с алуминиево фолио. Поставете съда във фурна, предварително загрята на 210 градуса. Печете 25 минути, след което отстранете фолиото и продължете да печете още 10 минути. При поднасяне в отвора на патладжаните поставете част от соса и украсете с босилек. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft