2 средни патладжана
1 глава стар лук
1 ч.л. суха мащерка
150 г. микс от ядки по избор
100 г. синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. олио
Измийте патладжаните и без да ги белите отрежете капачета по дължината им. Издълбайте ги с малка лъжичка. Посолете ги отвътре, както и издълбаната вътрешност. Оставете ги да престоят 15 мин , след това ги изплакнете със студена вода и подсушете. Намажете с малко олио отвътре и отвън издълбаните патладжани и ги запечете във фурната за 20 минт. Нарежете лука и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в останалото олио. Подправете с мащерка, сол и черен пипер. Начукайте на едро ядките и нарежете сиренето на кубчета. Смесете ги със задушеният лук. Напълнете със сместа патладжаните. Преди сервиране запечете за няколко мин. в силна фурна.