За тиквения цвят:
1 с.л. зехтин плюс още малко за намазване
1 голям стрък пресен лук, нарязан
2 средно големи тиквички, нарязани на кубчета
1/4 ч.л. сол
царевични зърна от 1 кочан царевица
110 гр. козе сирене
3 с.л. нарязан пресен босилек
16 - 18 тиквени цвята, добре почистени от тичинките и добре измити
За поднасяне:
1 с.л. зехтин плюс още малко за руколата
250 мл. (1 чаша) чери доматчета, нарязани на половинки
сол и черен пипер на вкус
1-2 чаши бейби рукола
лимонов сок
За плънката:
Загрейте зехтина в широк съд. Когато закъкри, прибавете лука и задушете за 10 минути, докато омекне и стане прозрачен. Прибавете тиквичките и солта и задушавайте при непрекъснато бъркане до омекване - около 5 минути. Добавете царевицата и гответе още 1 минута. В средна купа разбъркайте задушените зеленчуци с козето сирене и босилека. Оставете настрана.
За цветовете:
Напълнете голям тиган за сос с подсолена вода и оставете да заври. Пригответе купа ледена вода. Потопете цветовете във врящата вода по няколко едновременно и варете за 10 секунди. Извадете ги внимателно и ги потопете веднага в ледената вода.
Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете със зехтин тавичка за печене.
Докато цветовете са потопени, внимателно разтворете един от тях и разперете листенцата му върху дланта си (по-лесно ще го направите във водата), след това го повдигнете и разтърсете, за да се отцеди добре. Сложете 1 с.л. от сместа с козето сирене в средата на цвета, след това затворете листенцата около плънката и сложете цвета върху приготвената тавичка. Повторете с останалите цветове.
Намажете цветовете с малко зехтин и поръсете с няколко щипки сол. Изпечете ги за 5-7 минути.
Междувременно загрейте 1 с.л. зехтин в тигана, добавете чери доматчетата и ги запържете, като разклащате тигана, докато се загреят и пуснат малко сок - няколко минути. Подправете със сол и черен пипер.
Сложете руколата в купа и поръсете с малко зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.
Когато пълнените цветове са готови, разпределете руколата между 4-6 плата. Покрийте всяко с 3-4 пълнени цвята, след това разпределете запържените домати върху цветовете. Поднесете топло.