Пълнен хляб със сирене и печени зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнен хляб със сирене и печени зеленчуци
Пълнен хляб със сирене и печени зеленчуци
admin
Добавена от: admin
18867
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12-15 стръка аспержи
1 патладжан (средно голям)
1 глава червен лук
170 грама печени червени чушки от буркан (или 1 прясно изпечена червена чушка)
450 гр. тесто за пица, втасало и на стайна температура
1/2 ч.л. вегета или друга подправка
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. червен пипер на люспички
сол и черен пипер на вкус
170 гр. сирене моцарела
зехтин
 

Загрейте фурната на 170 градуса.
Обелете и нарежете патладжана на тънки резени. Посолете и подправете с вегетата. Намажете тавичка за печене със зехтин, след това поставете отгоре патладжана на един пласт. Напръскайте резените патладжан с още малко зехтин. Запечете във фурната за 30 минути, или докато омекнат и станат златисто-кафяви. Оставете настрана.
Отрежете краищата на стръковете аспержи. Сложете ги в съд за печене, намажете леко със зехтин, след това поръсете със сол и черен пипер. Запечете във фурната за 20 минути, или докато омекнат. Оставете настрана. Докато патладжаните и аспержите се пекат, загрейте дълбок тиган на котлона. Нарежете червения лук на тънки филийки и го сотирайте, докато леко покафенее, като често бъркате. Отделете и него.
Разточете или разтеглете с пръсти тестото за пица, така че да добие дълга овална форма. Леко намазнете тавичка за печене и прехвърлете в нея тестото. Наредете отгоре на пластове стръкчета аспержи, червена чушка, лук и патладжани от единия до другия край на тестото, като правите слоевете възможно най-равномерни. Season with oregano, garlic salt, red pepper flakes, and pepper. Top with cheese (using a couple of ounces more or less as desired). Захлупете тестото и го запечатайте, като започнете от средата и оформите краищата. Леко намазнете със зехтин и поръсете с чесън на прах (чеснова сол).
Запечете във фурната за около 27-30 минути, докато стане златисто-кафяво.
Забележка: Ако зеленчуците са прекалено сочни след печенето, абсорбирайте малко от течността с хартиена салфетка, преди да подредите пластовете върху тестото.
Вариант: Намажете тънък пласт песто върху тестото, преди да подредите зеленчуците.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft