Традиционни хърватска рецепта, която все още не е забравена.
За тестото - разтворете маята в хладкото мляко. Замесете тесто от всички съставки, заедно с размекнатото масло или маргарин. Разточете кора с дебелина от един пръст, поставете я в тава с размери 40х40 см (или две по-малки кръгли форми), разтегнете краищата по стените на тавата и оставете кората да почине 15 минути. През това време пригответе плънката.
Смесете всички съставки до хомогенизиране, посолете на вкус и изсипете сместа върху кората. Навийте краищата навътре, нарежете маслото на кубчета и го поставете върху плънката. Сложете да се пече във вече загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. Изчакайте да изстине и поднесете баницата леко охладена или напълно студена - еднакво вкусна е!
В плънката може спокойно да добавите и настъргана отцедена тиквичка около 200-300 гр, а също вкусно е и с домашен сушен колбас.
Пълнена баница по стара хърватска рецепта
24 Юли 2015
38776
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари