500 гр.свинско месо
300 гр. сланина
50 гр. ориз
3 малки кисели зелки и зелев сок
кромид лук
червен пипер
черен пипер
2-3 домата
Зелките се издълбават. Сланината, нарязана на малки парчета, се залива със зелев сок и се вари около час, след което се охлажда, за да замръзне и да се отстрани отделената мазнина. В обезмасления сок се слага нарязаното на късчета месо и се вари 10-15 минути. Прибавят се оризът, червеният пипер, ситно нарязаният лук и част от отделената от сланината мас. Сместа се задушава до набъбването на ориза и към нея се прибавят останалата мас, ситно нарязаното зеле от издълбаната вътрешност и сланината.
Зелките се напълват със сместа, поставят се в по-дълбок съд, заливат се до половината с бульон и се варят в средно загрята фурна, докато останат на мазнината. Изваждат се за момент и във всяка от тях се поставя по 1 домат и по 1 лютива пиперка (по желание), след което съдът се слага за десетина минути във фурната.