Пълнена кокошка с лук и гъби
7 Януари 2013
21427
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 средно голяма кокошка
250 г. гъби
150 г. кромид лук
100 г. ориз
100 мл. олио
50 г. масло
сол
черен пипер
2 ч.ч. вода
Кокошката се измива и намазва отвън и отвътре със сол, черен пипер и масло. Оризът се запържва в олиото, докато стане прозрачен. Към него се добавят лукът, гъбите и нарязаните на дребно дреболии.
Плънката се задушава с 2 ч.ч. вода , докато течността се поеме от ориза. Птицата се пълни със сместа и се зашива. Поставя се в тава , полята с мазнина и малко вода.
Пече се отначало в силна фурна, след това в по-слаба.
Сервира се с гарнитура по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари