Пълнена кокошка с лук и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнена кокошка с лук и гъби
Пълнена кокошка с лук и гъби
admin
Добавена от: admin
21427
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средно голяма кокошка
250 г. гъби
150 г. кромид лук
100 г. ориз
100 мл. олио
50 г. масло
сол
черен пипер
2 ч.ч. вода

Кокошката се измива и намазва отвън и отвътре със сол, черен пипер и масло. Оризът се запържва в олиото, докато стане прозрачен. Към него се добавят лукът, гъбите и нарязаните на дребно дреболии.
Плънката се задушава с 2 ч.ч. вода , докато течността се поеме от ориза. Птицата се пълни със сместа и се зашива. Поставя се в тава , полята с мазнина и малко вода.
Пече се отначало в силна фурна, след това в по-слаба.

Сервира се с гарнитура по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft