Пълнена патица

вход през zajenata.bg
Пълнена патица
admin
Добавена от: admin
74494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

патешко месо - 1 патица + дреболийките от нея
лук - 1 глава
ябълки - 2 броя
ориз - 2/3 ч.ч.
хляб - 2 филии, средата само
магданоз - 1/2 връзка, накълцан ситно
сол
черен пипер
лимони - 1 брой
картофи - 4 - 5 броя, за гарнитура

Почистете добре патицата, отделете дреболийките й и ги сложете леко да се сварят във вряща вода с 1 с.л. оцет. След това ги отцедете и ги накълцайте дребно.
Патицата натъркайте със сол и черен пипер отвън и отвътре, а вътре я полейте с прясно отцеден лимонов сок. В малко мазнина запържете накълцания лук, добавете дреболийките и рендосаните ябълки.
След няколко минути добавете накиснатите предварително във вода или мляко филийки хляб, ориза и разбъркайте с накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Щом оризът понабъбне, напълнете с плънката патицата.
Зашийте внимателно отвора и сложете пълнената патица върху скара в тава. Патицата отделя много мазнина по време на печене и затова е добре да не е директно на дъното.
Долейте 1 ч.ч. вода и малко вино в тавата, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече на 180-190 градуса за час и половина.
След това махнете фолиото, прибавете в тавата предварително облени и нарязани картофи, сложете пак решетката с патицата отгоре (може вече и без решетката) и доопечете патицата до готовност, за още около 40-тина минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft