Пълнена пита с кайма

вход през zajenata.bg
Пълнена пита с кайма
admin
Добавена от: admin
25620
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
400 гр. брашно
125 гр. свинска мас
125 гр. картофено пюре
1 яйце
125 мл прясно мляко
1/2 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
За плънката:
300 гр. кайма
150 гр. пресни гъби печурки
1 глава лук
4 супени лъжици олио
150 гр. кашкавал
2 супени лъжици пюре от домати
1 супена лъжица Вегета
сол, черен пипер и други подправки по желание
За намазване:
1 яйце, сусам

В хладкото мляко разтворете маята, захарта и 1 супена лъжица брашно и изчакайте да се активира. През това време пресейте брашното в купа и в него сложете останалите съставки. С млякото и маята омесете гладко тесто. Оставете го в покрит съд или найлонов плик в хладилника за 2 часа. 
Ситно нарежете лука и го запържете в загрято олио, след което добавете каймата и запържете и нея. Щом промени цвета си, добавете ситно нарязаните гъби, запържете ги за кратко, след което добавете малко количество вода и задушавайте, докато се изпари. Преди края на готвенето прибавете доматеното пюре и подправките. 
Разточете тестото до дебелина 0,5 см. С кръгли формички или чаша с диаметър 10 см изрежете кръгове в тестото. На всеки кръг поставяйте от плънката и от настъргания кашкавал. Съберете тестото от края на кръга към средата и оформете топка. 
В намаслена и набрашнена тава с диаметър 28 см подредете топките на разстояние една от друга, така че слепените краища да бъдат обърнати надолу. Тестото намажете с разбитото яйце и поръсете със сусам. Оставете да втаса. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато питата се зачерви или около ½ час.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft