250 гр. брашно тип 1150
18 с.л. мас
2 бр. яйца
1 бр. яйчен жълтък
1 бр. пилешки гърди
300 гр. дроб - черен телешки
160 гр. лук кромид - стар
80 гр. моркови
2 гр. черен пипер млян
Нарежете месото и дроба на парченца и ги оваляйте в брашно. Запържете ги в мазнината заедно със ситно нарязаните лук и морков. Поръсете плънката със сол и черен пипер и я оставете да се задуши в същия съд. Ако е необходимо, долейте малко топла вода или месен бульон. Пригответе тестото от брашното, 60 г мас, 2 яйца и щипка сол и го сложете на хладно място за половин час. Намажете с масло (или олио) тавата и разстелете в нея 2/3 от тестото. Върху него изсипете поизстиналата плънка и я покрийте с останалото тесто. Намажете го отгоре с жълтъка. Сложете питата да се пече в предварително загрята фурна около 1/2 час.