
Рибата се посолява и оставя за 1 нощ в хладилника. Тавата се намазва с олио и малко вода. Рибата се слага в тавата и се правят няколко разреза по дължина - във всеки се слага по малко вегета и лимонов сок.
Вътрешността на рибата се намазва първо с олио, след това с лимонов сок и вегета и се пълни със ситно нарязан магданоз, нарязани морков и чесън. Отново се слага лимонов сок, останалият магданоз, черен пипер на вкус и рибата се затваря добре около плънката (може с дървени пръчици).
Отгоре се залива с виното и във всеки надлъжен разрез се слага по малко чесън. Тавата се покрива с фолио и се пъха в загрята фурна за 1 час на 250 градуса.
Като измине нужното време, фолиото се отстранява и рибата се допича още 30 минути, докато се зачерви.