Пълнена риба в зеленчуков сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Пълнена риба в зеленчуков сос
Пълнена риба в зеленчуков сос
admin
Добавена от: admin
6935
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 цяла риба, около 1 кг
за пълнежа:
1 глава лук, нарязан на полумесеци
2 с. л. зехтин
½ ч. ч. трохи от пълнозърнест хляб
1 скилидка чесън, ситно нарязана
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
½ ч. ч. запечени орехи
1 ч. л. риган
1 ч. л. настъргана лимонова кора
за соса:
2 с. л. зехтин
1 стрък праз, ситно нарязан
1 ч. ч. целина, нарязана на малки кубчета
1 ч. ч. моркови, нарязани на малки кубчета
2 ч. ч. домати, обелени и нарязани на кубчета
½ ч. ч. магданоз, нарязан
сол и черен пипер на вкус

Рибата се почиства от вътрешностите и хрилете. Посолява се отвътре и отвън и се поръсва с черен пипер. Лукът за пълнежа се слага в загретия зехтин на умерен огън и се разбърква 4-5 мин., докато омекне и се зачерви. Смесва се с останалите продукти. Подправя се със сол и пипер на вкус. Рибата се напълва и вътрешността се затваря с клечки за зъби.

За соса в загретия зехтин се слагат празът, целината и морковите. Разбъркват се с 1 с. л. вода и се оставят да се задушат на умерен огън за 3-4 мин. Добавят се доматите. Сосът се оставя да ври на тих огън, докато се сгъсти. Добавят се магданозът, сол и пипер на вкус. Сипва се на дъното на тава. Върху соса се слага напълнената риба, намазва се със зехтин и се пече на 180˚ С 45 - 60 мин. или докато се зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft