1 франзела
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
Плънка:
2 с.л. зехтин
1/2 глава лук, нарязана на ситно
1/2 червена чушка (на ситно)
1 малка тиква цигулка (нарязана на ситно)
1 тиквичка (на ситно)
450 g суха кайма
1 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
черен пипер на вкус
1 ч.л. подправка за кайма
1 с.л. нишесте (брашно)
85 гр. бяло сирене (Фета) - на малки кубчета
1 с.л. магданоз (накълцан на дребно)
Разрежете франзелата по дължина на две половини. Издълбайте средата и я нарежете на малки кубчета. Загрейте зехтина и маслото в тиган на среден огън. Добавете хлебните кубчета и ги изпържете до златисто. Извадете от тигана. Използвайки същия тиган, загрейте в него зехтина, добавете лука и го запържете до прозрачно. Прибавете и другите зеленчуци и ги задушете за още 2-3 минути, като разбърквате. Извадете зеленчуците от тигана и ги отделете настрана. Ако е необходимо, добавете няколко с.л. вода.
Запържете каймата в 1 с.л. зехтин, докато покафенее. Добавете солта, пипера и подправката за кайма и гответе още 5 минути. Прибавете зеленчуците към каймата и запържете всичко за още 5 минути. Прибавете нишестето (брашното), за да сгъстите соса.
Получената плънка разпределете с лъжица в издълбаните половинки франзела. Поръсете с магданоза и нарязаните кубчета сирене и поднесете топли.