2 листа замразено бутер тесто
300 гр. крема сирене
1/4 ч.ч. захар
1 жълтък
1 ч.л. бадемов екстракт, по избор
1 ч.ч. сладко или пюре от червен плод (череши, малини, къпини, ягоди)
1 жълтък, разбит с 2 супени лъжици вода
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте две тави с хартия за печене, леко намазнена.
В купа разбийте крема сиренето, захарта, жълтъка, бадемовия екстракт и разбъркайте до получаване на гладка и пухкава смес.
Разточете единия лист тесто (предварително размразено на стайна температура) и го нарежете на 4 еднакви правоъгълника. Поставете по две супени лъжици от пълнежа със сирене в средата и също толкова от избраното сладко. Прегънете четирите края към средата, така че да покрият пълнежа, след което притиснете добре с пръсти. Ако се налага, натиснете леко върха на тестото с точилка и прехвърлете в тавата. Намажете баничките със сместа от жълтък и вода. Печете 20 минути до златисто, а през това време пригответе и втората порция.
Автор: lakomnik.bg