прозрачно фолио
1 кг. смляно месо/кайма за принцеси
1/2 чаша сос Сояки (или овкусен соев сос)
1/2 чаша накълцан червен лук
1/2 чаша хлебни трохи
1/2 ч.л. счукан чесън
1/4 ч.л. черен пипер
1 яйце
1 консерва ананас на парчета (или пресен ананас)
6 резена сирене Проволоне (или подобно, може и кашкавал)
хлебчета за хотдог или малки франзели/багети
Сложете месото в голяма купа и издълбайте центъра. Сложете яйцето, соса, чесъна, лука, черния пипер и хлебните трохи в оформената вдлъбнатина. Омесете добре с чисти ръце, докато се получи еднородна смес. Поставете квадратно парче фолио върху чиста повърхност. Сложете 1/6 от каймата в центъра на фолиото и я разстелете леко. Сложете отгоре друг лист фолио и с точилка (или ръце) изтънете до дебелина около 1 см и ширина и дължина около 15 см. Махнете горното фоли Сложете 1 резен сирене в горната част на квадрата. Поставете в средата на сиренето линия от парченцата ананас. Внимателно издърпайте горния край на фолиото към вас, така че каймата да започне да се завива навътре и месото да покрие сиренето плътно. Донавийте стегнато руло и притиснете с ръце, за да се уверите, че плънката е добре запечатана. Повторете с останалото месо. Сложете в хладилник за 30 минути (през това време може да пуснете грила/скарата да загрява).
Смесете 1/4 чаша от соса Сояки и 1 с.л. счукан чесън в малък съд. Използвайте получената паста за намазване на месото, докато го печете на грила. Пъхнете готовите бъргъри в издълбаните хлебчета (подобно на хотдог) и поднесете! Може и да не пълните бъргърите в хляба, а да ги поднесете с прясна салата и картофено пюре като самостоятелно ястие.