Пълнени гевреци с шунка и кашкавал
25 Май 2014
7520
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От посочените продукти омесете меко тесто (предварително захванете маята в топлото мляко). Оставете готовото тесто да престои, докато бухне добре.
Нарежете кашкавала и шунката на малки кубчета и ги смесете със солта, кетчупа и сметаната.
Втасалото тесто омесете отново и разточете на тънък лист. В единия край сложете фитил от плънката, завийте навътре и с нож отрежете тестото. От тестената лента оформете геврек (както е показано на снимките). Готовите гевреци сложете върху покрита с хартия за печене тавичка и намажете с разтопено масло. Печете в предварително загрята фурна, докато се зачервят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари