Пълнени домати по провансалски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пълнени домати по провансалски
Пълнени домати по провансалски
admin
Добавена от: admin
22067
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 големи домата
50 мл олио
60 г лук
2 скилидки чесън
100 г пресни гъби
100 г кашкавал
1 филия сух бял хляб, без кората
черен пипер
сол на вкус

Измитите и почистени домати разрязваме на половинки и издълбаваме сърцевината им. Сгорещяваме мазнината и задушаваме на слаб огън наситнените лук, чесън и гъби. След малко прибавяме и нарязаната вътрешност на доматите, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Варим още 5 минути, след което прибавяме натрошения на трохи бял хляб и разбъркваме всичко хубаво. С тази плънка напълваме доматите, поръсваме с настърган кашкавал и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме ги с останалата мазнина и ги запичаме в умерена фурна, като периодично ги напръскваме с вода. Поднасяме ястието топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft