Пълнени домати с бекон, яйце и маруля

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пълнени домати с бекон, яйце и маруля
Пълнени домати с бекон, яйце и маруля
admin
Добавена от: admin
8112
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4 порции:
1/2 чаша зехтин екстра върджин
5 големи листа маруля
2 големи скилидки чесън
1/4 чаша пресен магданоз (само листенцата)
1/2 ч.л. сол
3/8 ч.л. черен пипер
1/2 чаша сирене пармезан + още малко за сервирането
4 големи домата
4 големи яйца
 

Махнете дръжките и твърдата част на марулята. Накъсайте листата на парченца около 4-5 см. Сложете чесъна в купата на кухненския робот и го смелете, след което прибавете листата маруля, магданоза, солта и черния пипер. Докато роботът работи, добавете бавно зехтина и разбивайте сместа, докато стане еднородна.
Загрейте фурната на 220 градуса. Запържете бекона в малък тиган, след което го извадете да се отцеди върху домакинска хартия.
Отрежете капачетата на доматите. Внимателно изгребете вътрешността им с нож или лъжичка и изхвърлете издълбаното. Отрежете съвсем малко капаче откъм дъното, така че доматът да стои стабилно върху тавата.
Счупете по едно яйце във всеки издълбан домат и подправете със сол и черен пипер. Запечете за 18-20 минути, докато яйцата се стегнат. Включете фурната на грил (или само горен реотан), след което покрийте яйцата с нарязания бекон и пармезана. Запечете само отгоре, докато покафенеят. Извадете от фурната, полейте с малко песто и поднесете (по желание с още малко пармезан).
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft