1 кг мляно месо/кайма
1 1/2 кг задрви средно големи домати
2-3 глави лук
1/2 ч.ч. ориз
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
олио
1/2 връзка магданоз
черен пипер
Изрежете капачетата на доматите и ги издълбайте с помощта на лъжичка. Задушете нарязания на ситно лук и месото в 1 к.ч. мазнина. Когато се позапържат, добавете ориза, половината от издълбаната вътршност на доматите, нарязана на дребно, подправките и сол на вкус. Залейте сместа с 1/2 ч.ч. топла вода и я оставете да ври, докато омекне оризът, след което я отстранете от огъня.
Наредете доматите в подходяща тава, напълнете ги със сместа и ги изпечете във фурната. Малко преди ястието да стане готово, го залейте с яйцата, разбити с млякото и брашното. Запечете го отново за 10-15 мин.