4 яйца
550 гр. домати
сол и черен пипер
700 гр. скариди, сварени и обелени (без опашки)
1 ч.л. горчица
1 с.л. пресен лимонов сок
3/4 чаша обезмаслено кисело мляко
Сложете яйцата в голяма тенджера със студена вода и оставете да заврат. След като водата заври, намалете котлона и оставете да се варят на бавен огън 10 минути. Извадете яйцата от горещата вода и охладете под студена струя. Обелете ги. Нарежете 2 от яйцата на четвъртинки и оставете настрана. Извадете жълтъците от другите 2 яйца и оставете в отделна купа, като изхвърлите белтъците. Нарежете доматите на половинки и издълбайте вътрешността. Махнете семената, поръсете издълбаните домати със сол на вкус и ги обърнете да се отцедят върху чиния. В кухненския робот смесете скаридите и четвъртинките яйца. Смелете, докато сместа е фино нарязана. Напълнете доматите с тази смес. Намачкайте двата жълтъка с вилица и ги смесете с горчицата, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Добавете киселото мляко и бъркайте, докато се смесят добре. Преди поднасяне покрийте напълнените домати с получения сос и запечете на горен реотан 10-тина минути, докато се образува приятна коричка.