Пълнени домати със сос и рулца от раци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пълнени домати със сос и рулца от раци
Пълнени домати със сос и рулца от раци
admin
Добавена от: admin
20166
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 по-едри домата
2 с.л. зехтин
1 ч.л. ябълков оцет
сол на вкус
1 стрък зелен лук
10 рулца от раци
8 листа маруля
 

за майонезения сос:
1 яйце
250 мл олио
1 с.л. винен оцет
сол на вкус
1 с.л. лимонов сок
2 стръка магданоз

1. Три домата се потапят за 30 секунди в кипяща вода. Преместват се в съд със студена вода и след като изстинат, се обелват. Настъргват се на ситно ренде. Полученото пюре се подправя със зехтина, ябълковия оцет и сол на вкус. Прецежда се и се оставя настрана.
2. Майонезеният сос се приготвя, като в дълбока купа се разбиват яйцето и олиото с тел или пасатор. Когато се захване майонеза, се добавят и се доразбиват останалите подправки за соса.
3. Пресният лук и рулцата от раци се нарязват наситно и се разбъркват с майонезения сос.
4. Листата от маруля се измиват и нарязват на фини ивички.
5. Във всеки от останалите 5 домата се правят по два непълни хоризонтални разреза, които се запълват с майонезената плънка.
6. Във всяка чиния се подрежда маруля, поставя се по 1 домат, а до него се сипва от доматения сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft