Пълнени домати със спанак на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пълнени домати със спанак на фурна
Пълнени домати със спанак на фурна
admin
Добавена от: admin
19822
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 твърди червени домата (може и малки чери доматчета)
500 г. спанак
100 г. сирене
1/2 чаена чаша растително масло
2 яйца за плънката и 1 яйце за заливката
1 непълна чаена чаша прясно мляко
сол, черен пипер
магданоз
кашкавал  

На доматите се отрязват капачета, след което се издълбава вътрешността им. Посоляват се и се обръщат да се отцедят. Почистеният и нарязан спанак се задушава в малко мазнина и една щипка сол (без добавка на вода), след което се отдръпва от огъня, изважда се с решетеста лъжица и се смесва с натро­шеното сирене и разбитите яйца. Доматите се напълват със спаначената плънка и се нареждат върху нарязаната на дребно вътрешност от доматите, посолена и наръсена с останалата маз­нина. След 20 мин печене върху доматите се разпределя залив­ката, приготвена от яйцето и прясното мляко, и ястието се слага отново във фурната за около 10 мин. След изваждането се наръсва с настърган кашкавал, черен пипер и нарязан магданоз. Поднасят се върху цели листа спанак или маруля.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft