Пълнени дюли по арменски
19 Март 2013
15905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Дюлите се измиват много добре, разполовяват се и се почистват от семето, като се издълбава и част от сърцевината. Каймата и ситно нарязаният лук се задушават в сгорещено олио, като от време на време се добавя малко вода. Прибавят се канелата и солта. Дюлите се напълват с получената смес, подреждат се в тавичка, заливат с бульон или вода,в която са разтворени бучките захар. Варят се на слаб огън, докато останат с много малко сос. Към соса се прибавя
разбитият жълтък.
Поднесете със зрънца нар и нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари