Пълнени дюли по арменски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени дюли по арменски
Пълнени дюли по арменски
admin
Добавена от: admin
15905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12-15 средно големи дюли
250 гр. кайма
1/2 ч.ч. олио
1 глава лук
1/2 ч.л. канела
сол
2-3 бучки захар
1 яйце
за поднасяне: зърна от нар, нарязан магданоз

Дюлите се измиват много добре, разполовяват се и се почистват от семето, като се издълбава и част от сърцевината. Каймата и ситно нарязаният лук се задушават в сгорещено олио, като от време на време се добавя малко вода. Прибавят се канелата и солта. Дюлите се напълват с получената смес, подреждат се в тавичка, заливат с бульон или вода,в която са разтворени бучките захар. Варят се на слаб огън, докато останат с много малко сос. Към соса се прибавя
разбитият жълтък.
Поднесете със зрънца нар и нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft