Пълнени калмари със сирена и маслини
3 Юли 2012
28609
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тубичките на калмарите се измиват много добре като се внимава всички фини костици от вътрешността да се премахнат. Напълват се с нарязаните на малки парченца сирена и маслини. Добавят се каперсите, магданоза и копъра и съвсем малко пушен колбас (1-2 парченца) за аромат. Отворът на калмарите се забожда с клечки за зъби или се зашива, за да не изтича плънката. Така напълнените калмари се поръсват със солта, черния пипер и чесъна на прах и се поливат с малко зехтин. Пече се на 230-240 градуса около 10-20 мин. (в зависимост от фурната) като се внимава да не се препекат, тъй като стават жилави. Консумира се веднага след изваждане от фурната, в комбинация с варени зеленчуци, прясна салата и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари