Пълнени калмари със сирена и маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Пълнени калмари със сирена и маслини
Пълнени калмари със сирена и маслини
admin
Добавена от: admin
28609
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Почистени калмари (тубичките)
синьо сирене
ементал
кашкавал
сирене
маслини
каперси
бекон или някакъв пушен колбас
мазданоз и копър за аромат
сол на вкус
черен пипер на вкус
по желание - чесън на прах
зехтин - 1 ч.л. 

Тубичките на калмарите се измиват много добре като се внимава всички фини костици от вътрешността да се премахнат. Напълват се с нарязаните на малки парченца сирена и маслини. Добавят се каперсите, магданоза и копъра и съвсем малко пушен колбас (1-2 парченца) за аромат. Отворът на калмарите се забожда с клечки за зъби или се зашива, за да не изтича плънката. Така напълнените калмари се поръсват със солта, черния пипер и чесъна на прах и се поливат с малко зехтин. Пече се на 230-240 градуса около 10-20 мин. (в зависимост от фурната) като се внимава да не се препекат, тъй като стават жилави. Консумира се веднага след изваждане от фурната, в комбинация с варени зеленчуци, прясна салата и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft