Пълнени камби с пилешко и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнени камби с пилешко и зеленчуци
Пълнени камби с пилешко и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
8361
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.5 кг камби
1/2 бр. пиле
1 бр. морков
1 глава лук
1 стрък целина
няколко зърна черен пипер
За плънката:
150 г царевица
2 стръка зелен лук
1 бр. домат
40 г масло
1 с.л. брашно
1 бр. белтък
прясно мляко
щипка риган
щипка босилек
галета, индийско орехче
олио
щипка сол

Камбите се бланшират в подсолена вряща вода. Изваждат се, охлаждат се и се почистват от семките. Пилето, морковът, лукът, целината и зърната черен пипер се слагат в тенджера и се варят 30 минути. Плънката се приготвя, като в маслото се запържват зеленият лук и доматът, нарязан на дребно. Прибавя се брашното и се разрежда с малко прясно мляко. Прибавя се царевицата, подправя се със сол, босилек, риган и индийско орехче и ври на тих огън докато се сгъсти. Свареното пиле се охлажда, почиства се от кожата и костите и се нарязва на ситно. Прибавя се към плънката. Камбите се пълнят с плънката, поръсват се с настърган кашкавал и галета, подреждат се в тава и се налива малко вода или бульон. Пекат се около 30 минути на 180 С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft