Пълнени камби с пилешко и зеленчуци
12 Декември 2012
8361
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Камбите се бланшират в подсолена вряща вода. Изваждат се, охлаждат се и се почистват от семките. Пилето, морковът, лукът, целината и зърната черен пипер се слагат в тенджера и се варят 30 минути. Плънката се приготвя, като в маслото се запържват зеленият лук и доматът, нарязан на дребно. Прибавя се брашното и се разрежда с малко прясно мляко. Прибавя се царевицата, подправя се със сол, босилек, риган и индийско орехче и ври на тих огън докато се сгъсти. Свареното пиле се охлажда, почиства се от кожата и костите и се нарязва на ситно. Прибавя се към плънката. Камбите се пълнят с плънката, поръсват се с настърган кашкавал и галета, подреждат се в тава и се налива малко вода или бульон. Пекат се около 30 минути на 180 С.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари