Пълнени картофени пирожки
23 Август 2012
11173
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
картофи 1 кг
смляно говеждо месо 400 г
лук 100 г
сланина 100 г
магданоз
черен пипер
сол
Половината от картофите се настъргват на ренде, а другата половина се сваряват, обелват и се прекарват през месомелачка и се смесват с настърганите. Сместа се посолява, прибавя се ситно нарязан магданоз и от нея се правят кръгчета, в средата на които се поставя плънка. Тя се приготвя от смляното месо, към което се прибавя задушен в ситно нарязаната сланина лук и се поръсва със счукан пипер. Картофените кръгчета се завиват около плънката, като се придава форма на пирожка. Пирожките се сваряват в посолена на вкус вода, а може и да се изпържат в маслена баня. Поднасят се горещи с гарнитура по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари