Пълнени картофени топки
22 Декември 2011
8943
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с маслото, прибавят се ситно нарязаните чушка и домат, червения пипер и чесъна. Добавя се каймата, солта и белия пипер. Задушават се докато остане на мазнина. Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Слага се бучка масло, прясното мляко и се намачкват на пюре. Всичко се оставя да се охлади за около час. После в шепа се разстила малко пюре (да покрие дланта), слагат се 1-2 лъжици от плънката и се завива от всички страни с него. С мокри ръце се оформя на топка, панира се в галета и яйце и се пържи в сгорещена мазнина. Отцеждат се върху салфетка. Поднасят се със салата по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари