6 картофа
125 гр. крема сирене
4 с.л. готварска неподсладена сметана
1 яйце
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. ситно нарязан червен лук
2 с.л. ситно нарязан зелен лук
1 с.л. ситно нарязан копър
3 с.л. нарязани черни маслини без костилка
2 ч.л. песто Дженовезе
1 скилидка чесън ситно накълцана или пресована
сол и бял пипер на вкус (вместо бял пипер може да се използва и черен пипер)
Още за запичане отгоре:
Картофите се разрязват на 2 половинки и се изпичат на силна фурна. Издълбава се средната им част. Издълбаното се омесва добре с крема сиренето, сметаната, яйцето, подправките, маслините, пестото и чесъна. С тази смес се пълнят издълбаните картофени лодки. Отгоре се слага по една бучица масло и се покрива с настърган кашкавал. Картофите се запичат до зачервяване на кашкавала.