2 големи картофа
1/4 чаша крема сирене
1/3 чаша лека заквасена сметана
3 с.л. пълномаслено прясно мляко
1/4 чаша настърган кашкавал
1/2 чаша настъргано сирене
1 чаша леко сварени броколи (накъсани на розички)
1/4 чаша нарязан пресен лук
Измийте добре картофите, след което ги сварете (може и в микровълнова фурна) до омекване. Може и да ги запечете на фурна с малко вода, така кожичката ще е хрупкава.
Оставете сварените картофи леко да изстинат, след което ги разрежете на две по дължина и с малка лъжичка издълбайте вътрешността (като оставите достатъчно количество около обвивката, за да не се разпаднат).
Сложете издълбаното от картофите в купа. Добавете крема сиренето, сметаната, млякото, кашкавала и сиренето. Намачкайте сместа, така че да се получи нещо като грубо пюре.
Нарежете броколите на малки парченца и ги добавете към картофената смес.
Разпределете по 1/4 от сместа във всеки издълбан картоф. Печете на 175 градуса около 30 минути, или докато кашкавалът започне да бълбука и стане златисто-кафяв.
При поднасяне поръсете по 1 с.л. накълцан пресен лук върху картофите.