Необходими продукти:
- Картофи – 4-6 средно големи;
- Бекон - 100 г;
- Полутвърд кашкавал - 100 г;
- Заквасена сметана - 100 г;
- Зелен лук - 1 стрък;
- Масло.
Начин на приготвяне на „Картофени кожички”:
Измийте и изсушете добре картофите.
Разтопете малко масло и намажете с нея всеки картоф.
Поставете картофите в тава и ги запечете в предварително загрята фурна на 200°. Обикновено това трябва да продължи за около 30-40 минути.
Докато кожичките на картофите се запичат в тиган сложете останалото масло и в него запържете нарязания бекон.
Извадете картофите от фурната.
Издълбаните картофи намажете отвътре с малко разтопено масло и ги сложете отново в загрята на 200° фурна. Оставете ги за 7-10 минути.
Извадете картофите от фурната и отгоре ги наръсете с кашкавал.
Сложете запържения бекон върху издълбаните картофи, които вече са намазани с масло и поръсени със сиренето.
Отново сложете картофите във фурната за буквално 5 минути, така че сиренето да се стопи.
Извадете хубавите „Картофени кожички”, сложете от горе малко сметана и за цвят поръсете с нарязан лук.