4 големи картофа
350 гр смесено мляно месо
1 консерва доматен сос с цели домати
1/2 чаена лъжичка риган
150 гр кашкавал или сирене (нарязани на малки кубчета)
3 супени лъжици олио
сол и черен пипер (на вкус)
Измийте картофите много добре с четка, набодете ги с вилица на няколко места и ги поставете върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 200 градуса. Необходими са им около 40 минути, или докато омекнат.
Междувременно, поставете олиото в дълбок тиган да се загрее. Добавете каймата и запържете (като я раздробявате с лъжица), докато не промени цвета си. Добавете доматите и соса от консервата и разбъркайте, като раздробявате доматите с лъжицата. Оставете сместа да заври и пържете на умерен огън за около 6-7 минути. След това добавете половината от кубчетата кашкавал/сирене и ригана. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Разрежете картофите надлъжно на половинки, но не до края, а след това ги напълнете със сместа от мляно месо и домати. Отгоре наръсете останалите кубчета кашкавал/сирене и поднесете.