![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
4 големи месести картофи
1 1/2 чаши пресни царевични зърна (от около 3 кочана царевица)
1 пакетче масло - на стайна температура
2 с.л. накълцан лук (дребни лукчета)
1 ч.л. пресен лимонов сок
2 с.л. нарязан пресен лук
сол и черен пипер на вкус
Загрейте фурната на 200 градуса. С вилица направете дупки по повърхността на картофите (без да ги белите). Сварете картофите на силна степен в микровълновата фурна за 10 минути. Прехвърлете ги във фурна и печете още 15 минути. Сварете царевицата в дълбок съд във вряща вода (за около 3 минути). Отцедете и оставете да се охлади напълно. В кухненски робот смесете маслото с лука, лимоновия сок и 1 чаша от изстиналата царевица. Прехвърлете сместа в купа и смесете с останалите царевични зърна, пресния лук, сол и пипер на вкус.
Цепнете картофите и ги напълнете с приготвената царевична смес. Останалото ароматно масло може да съхранявате във фризера за следваща употреба.