картофи - 10 броя, по - големи
масло - 100 г
зехтин - 1 ч.л.
чесън - 2 скилидки
розмарин - на вкус
мащерка - 1/2 ч.л.
чубрица - 1/2 ч.л.
босилек - 1/2 ч.л.
сол
черен пипер
червен пипер - 1/2 ч.л.
яйца - 2 броя
сирене - 2 пакетчета Крема сирене
шунка - 250 г, ситно нарязана
кашкавал - 200 - 300 г настърган за поръсване
Измийте картофите много добре и ги сложете да се варят направо с кората. Когато са почти готови ги отцедете и щом леко се охладят ги разрежете на половинки. Издълбайте кладенче във всеки картоф в помощта на вилица. Издълбаната вътрешност смесете с пресования чесън и всички подправки и добавете малко мазнина. Прибавете към картофеното пюре 2 разбити яйца, 2 пакетчета крема сирене и накълцаната шунка.
Напълнете картофите, поръсете ги с кашкавал и ги подредете в намазнена тава. Долейте в нея малко вода и сложете да се пекат за 10-15 минути. Ако ви остане плънка, може да я разпределитите около картофите.