Вкусни и красиви кифлички.
Първо в хладката вода се поставят половината от захарта, малко брашно и маята и се оставя да се активира.
След това постепенно се добавят течните съставки.
Разбърква се хубаво и се добавят останалата част от захарта, солта, брашното.
Замесва се по-меко тесто.
Покрива се с найлонова торбичка и се оставя да втасва 45 минути.
След това тестото се разделя на 25-30 топки.
Всяка топка се разточва до размера на малка чинийка, поставя се парче шунка и кашкавал, краищата се завиват навътре и се прави рулце
В двата края тестото се резва с ножици.
Макаричките се подреждат в тава за печене, оставят се да втасат 30 минути, намазват се с яйце и се пекат на 200 градуса около 25 минути.
Поднасят се с кисело мляко.