250 г. масло
300 г. брашно
3 жълтъка
1 с.л. лимонов сок
50 г. кисело мляко
50 г. пудра захар
щипка сол
1/2 ч.ч. захар
1 бурканче мармалад
1 яйце за намазване
100 г. бадеми или други ядки
Половината масло се разбива със захарта, добавят се жълтъците, млякото, лимоновия сок и брашното. Замесва се тесто и се разточва леко, намазва се с омекнало масло и се прегъва. Престоява в хладилника 15 мин., отново се разточва намазва с масло, прегъва се и се оставя в хладилника. Това се повтаря няколко пъти докато се свърши маслото. Точи се кора с дебелина 6-7 мм и се нарязва на квадрати. В средата се слага малко мармалад. Краищата се се прегъват, забождат се в средата с бадем, мажат се с яйце и се пекат в умерена фурна до зачервяване. Топли се поръсват с пудра захар.