4 парчета сурова наденица
24 чери доматчета
1/2 чаша настъргано меко сирене (кашкавал)
1 чаша хлебни трохи
1 чаша галета
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаша брашно
олио или зехтин
сос (по желание лют)
Отрежете горната част на доматите и извадете семето. Напълнете ги с малки количества от сиренето. Обелете наденицата, вземайте по малко от смляното месо с навлажнена ръка и го оформяйте върху дланта си на диск. поставете едно пълнено доматче върху диска и увийте с месото целия домат, така че да го покрие плътно. Дооформете между дланите си на топка. Пригответе три плитки чинии. В първата поставете брашното, сол и пипер на вкус. Във втората разбийте 2 яйца. Третата напълнете с хлебните трохи, останалото сирене, галетата и сол и пипер на вкус. Оваляйте кюфтенцата първо в брашното, след това в яйцето и най-накрая - в сместа с хлебните трохи. Загрейте около 4-5 см. олио в дълбок тиган (уок) изпържете вътре кюфтенцата до златисто-кафяво. Поднесете топли със сос по желание.