500 г кайма
1 глава лук
1 филия бял хляб
1 бр. яйце
сол, кимион, черен пипер
За плънката:
100 г кашкавал
2 бр. яйца
сол, черен пипер
За соса:
3 с.л. брашно
4 с.л. масло
400 мл прясно мляко
50 г топено сирене
сол, индийско орехче на вкус
Каймата се омесва с лука, хляба и подправките. За плънката кашкавалът се настъргва и смесва с яйцата и подправките. Приготвя се сос Бешамел, като накрая се прибавя топеното сирене, за да се разтопи. От каймата се вземат малки топчета, които се правят на питчица и в средата се слага от плънката, оформят се кюфтета. В намазана тавичка се нареждат и заливат със соса. Пекат се на 180 С за 25-30 минути. Така приготвените кюфтета може и да изпържите, или пък да изпечете без соса, а него да поднесете допълнително.