За тестото:
3 яйца
12 супени лъжици захар
12 супени лъжици брашно
12 супени лъжици олио
1 бакпулвер
За пълнежа:
половин литър прясно мляко
2 пудинга шоколад
2 разбити яйца
1 кофичка маргарин
150 гр. пудра захар
150 гр. шоколад за готвене
2 банана
От посочените продукти се прави тесто по обичайния начин - смесват се отделно сухите и течните съставки, и след това се хомогенизират. С тестото се пълнят намазнени формички за мъфини (до 2/3 от обема им) и се пекат до готовност. Средата на охладените мъфини се издълбава с лъжичка или ножче. Вътре се поставя по една супена лъжица разтопен шоколад.
За плънката: млякото се слага да заври с разбитите яйца и пудинга. Сварява се гъст крем. В охладения крем се добавя предварително разбитият с пудрата захар маргарин. Във всеки мъфин се поставя от пълнежа с шприц, а най-отгоре се поставя по едно кръгче банан и разбита сметана за украса. Всичко се поръсва с настърган шоколад