1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
2 бр. яйца
щипка сол
150 г брашно
мазнина за пържене
За плънката:
200 г смляно свинско месо
3 глави кромид лук
30 г свинска мас
1 бр. люта чушка
1 бр. кисела краставичка
1 ч.л. доматено пюре
черен пипер
За заливката:
1 ч.ч. изцедено кисело мляко
1 бр. яйце
50 г сирене
1 ч.л. (5 г) червен пипер
От млякото, яйцата, щипката сол и брашното се прави тесто. Намазва се дъното на тиган с мазнина и се загрява силно. Изсипва се 1 черпак от тестото. Палачинките се пържат до зачервяване, обръщат се и се изпържват и от другата страна. Ситно нарязаният лук се изпържва в маста, прибавя се месото и се пържи десетина минути, а след това се добавят ситно нарязаните люта чушка и кисела краставичка, доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус. Палачинките се пълнят с получената плънка, нареждат се в намазана с мазнина и наръсена с галета тавичка и се заливат със заливка от киселото мляко, разбитото яйце и надробеното сирене. Запичат се във фурната до порозовяване на заливката и преди поднасянето се наръсват с червен пипер.