Палачинките са чудесен старт на деня. Те са вкусни във всякаква форма и с всякакви добавки: мед, сладко, сироп... Още по-апетитни са обаче с течен шоколад. Не. не намазани с течен шоколад, а пълнени.
От съставките могат да се направят 6-7 средно големи палачинки. Предварително върху тава, покрита с хартия за печене, направете 6-7 диска от течния шоколад с диаметър 6 сантиментр (като на снимките по-долу) и ги замразете във фризера.
В голяма купа поставете брашното, бакпулвера, захарта и солта, а в друг съд разбийте яйцата, олиото, млякото и екстракта от ванилия. Разбийте сместа на хомогенно течно тесто и в добре загрят тиган направете палачинки. В среда на всяка палачинка поставете по един замръзнал шоколадов диск, а след това го покрийте с още тесто и обърнете палачинката, за да се изпече и от другата страна.
Сервирайте с плодове по свой избор.