Пълнени патладжани

вход през zajenata.bg
Пълнени патладжани
admin
Добавена от: admin
65876
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-3 средно големи патладжани
1 голяма глава лук
3-5 скилидки чесън
2-3 червени домати
250 гр. кайма
сол на вкус, черен пипер, дивисил и магданоз
олио

Патладжани се разрязват по дължина на половинки, които се осоляват и се оставят да се поизцедят от водата им. Измитите и подсушени половинки се издълбават с лъжичка (подобно на лодки) и се изпържват в горещата мазнина и от двете страни (ако искате да избегнете пърженето, може да ги сварите във вряща подсолена вода - но без да се разваряват!). След като сме ги отстранили, в същата мазнина се изпържват нарязаните на ситно лук, 1-2 домата, чесън и вътрешната част от патладжаните. След като се задушат зеленчуците, се добавят каймата, черният пипер и ситно нарязан дивисил. Нареждат се в тавичка, пълнят се с готовата смес, а отгоре се подреждат нарязани на кръгчета домати. Ястието се поръсва с нарязан магданоз, в тавичката се сипва 1 чашка вода и се запича във фурната. Ако ви остане от сместа за пълнене, може да я насипете между патладжаните, преди да пъхнете във фурната. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft