Пълнени патладжани в буркани

24 Септември 2013
27062
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Отрязваме дръжките на патладжаните, правим дълбок разрез по дължина (без да ги прерязваме), изваждаме с лъжичка семенната им част. Посоляваме ги и оставяме да престоят 1/2 час. Пускаме ги във вряла вода да поврят 4-5 минути и ги изваждаме и оставяме да изстинат и да се отцедят. Приготвяме плънка от ситно нарязаните зеленчуци и подправки. Посоляваме сместа на вкус и с нея напълваме патладжаните и ги пристягаме по средата с клонче целина. Нареждаме ги в буркани и ги заливаме с преварена и изстинала смес от изброените продукти. Притискаме патладжаните с тежест и ги претакаме 2-3 пъти през 3-4 дни. Прибираме туршията на сухо и хладно място.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари