Пълнени патладжани по грузински - топ-мезето на сезона! Колкото и буркани да затвориш, все ще са малко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени патладжани по грузински - топ-мезето на сезона! Колкото и буркани да затвориш, все ще са малко:
Пълнени патладжани по грузински - топ-мезето на сезона! Колкото и буркани да затвориш, все ще са...
2911
Източник: За Жената
Пълнени патладжани по грузински - топ-мезето на сезона! Колкото и буркани да затвориш, все ще са малко:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните са особено обичани от жителите на Грузия. В тази страна с богата кулинарна традиция има много рецепти с този зеленчук.

Днес ви представяме една необичайна, но много апетитна рецепта за Патладжанени сарми по грузински - всъщност това представлява вкусен маринован патладжан, пълнен с апетитни зеленчуци и стерилизиран в буркани за зимата. Естествено, че не трябва да чакате студеното време, за да ги опитате - лесни и много вкусни са!

Патладжанени сарми по грузински

Продукти:

  • 1,5 кг патладжани
  • 3 червени чушки
  • 1 люта чушка
  • 1 глава чесън
  • 1/2 връзка кориандър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка босилек
  • 150 мл олио
  • 350 мл вода
  • 2,5 ч.л. сол
  • 1,5 с.л. захар
  • 3,5 с.л. оцет (9%)

Приготвяне:

За начало смелете почистените от семето и дръжките червени чушки, лютите чушки и скилидките чесън в блендер. След това нарежете на ситно босилека и кориандъра, магданоза, копъра и смесете зелениите със сместа от чушки.

плънка патладжани

Снимка: Pinterest

Отрязваме дръжките на патладжаните и ги нарязваме по дължина на плочки с дебелина 3-4 см. В загрято олио в тиган запържваме патладжанените плочки до златиста коричка от двете страни.

пържени пълнени патладжани

Снимка: Pinterest

Поставете смес от чушки и билки върху пържените патладжанени плочки, след което ги навийте на сарми (рулца).

патладжанени рулца

Снимка: Pinterest

С получените рулца напълнете стерилизираните буркани от 0,5 л, като ги уплътните хубаво.

патладжанени сарми в буркани

Снимка: Pinterest

Изсипете водата и оцета в тенджера, добавете сол и захар, разбъркайте. Оставете течността да заври и налейте марината в бурканите. Покрийте бурканите с капаци и ги поставете в голяма тенджера.

Налейте вода в тенджерата, така че да покрие изцяло бурканите. Оставете водата да заври и стерилизирайте бурканите за 20 минути.

След това затегнете хубаво капаците на бурканите.

патладжани по грузински

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft