Патладжаните се обелват, разрязват се на две и се издълбават. Престояват поне 12 часа в хладилник, осолени и изправени, за да се отцеди горчивият им сок.
Лукът и чесънът се накълцват. В купа се поставят 2/3 от накълцаните лук и чесън, каймата и настърганият кашкавал за плънката. Ароматизира се със счукания карамфил, слагат се черен пипер и къри на вкус. Размесва се.
Почистените и обелени домати се нарязват на колелца с дебелина 1 пръст. Патладжаните се нареждат в предварително намаслената със зехтин тава. Във вътрешността им се разпределя плънката. Поливат се със зехтин и се покриват с резени домат. Пекат се 20 минути в нагрята на 250 градуса фурна, след това се пекат още 20 минути на 180 градуса.
Настърганият кашкавал (150 г), наситненият магданоз и останалата 1/3 от накълцаните лук и чесън се смесват добре и се разпределят върху патладжаните. Пекат се до златисто. Сервират се с разбито кисело мляко и наситнен магданоз.