2 патладжана
50 г гъби
120 г сос бешамел
1 с. л. настърган кашкавал
2 с. л. олио
10 г масло
1 с. л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол
Патладжаните се измиват, разрязват се на две по дължина и се поставят в осолена вода за 10 минути. После се подсушават и се нареждат в добре намазана с олио тавичка. Наръсват се отгоре с олио и се слагат да се пекат 15 мин. в гореща фурна. През това време гъбите се задушават в маслото. Към тях се прибавя сосът и се оставя да се задушават на слаб огън. Половинките патладжани се издълбават с лъжица и вътрешността им се смачква на пюре, което се прибавя към гъбите. Наръсва се със сол и черен пипер и с тази смес се пълнят патладжаните. Отгоре се наръсват с настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз.