Пълнени патладжани с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Пълнени патладжани с гъби
Пълнени патладжани с гъби
admin
Добавена от: admin
29216
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 средно големи патладжана
1 морков
1 глава лук
1 лъжица олио
костен бульон
мащерка
дафинов лист
сол
Плънка:
500 г гъби
250 г домати
30 г масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
черен пипер
сол 
по желание - настърган кашкавал за поръсване

 Разрязваме патладжаните на половинки по дължина, поставяме ги във вряща подсолена вода и варим около 10 минути. Издълбаваме сърцевината и пълним патладжаните с плънка. В намазана с мазнина тавичка поставяме нарязаните на парченца морков и лук, подправките, прибавяме патладжаните, заливаме с бульон и печем под похлупак в слаба фурна 20-30 минути.
Приготвяне на плънката: Попарваме доматите с вряла вода, обелваме, намачкваме семената и нарязваме останалата част. Изпържваме в масло ситно нарязаните, лук и чесън, прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме. Добавяме доматите, черен пипер, сол и задушаваме, докато течността се изпари. Накрая прибавяме ситно нарязаната сърцевина от патладжаните.
По желание - малко преди края на печенето може да поръсим ястието с настърган кашкавал и да допечем.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft